Ανακοινώσεις

Υποβολή αίτησης-δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2023

Η προθεσμία υποβολής είναι από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ
Υποβάλλεται στο Λύκειο από τους μαθητές ή αποφοίτους, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ τάξης ημερήσιου ή της Γ΄ τάξης εσπερινού ΓΕΛ.
Με την Αίτηση – Δήλωση (Α-Δ) ο ενδιαφερόμενος δηλώνει:
– Την Ομάδα Προσανατολισμού στα 4 μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά, για να έχει πρόσβαση σε ένα μόνο πεδίο. Κάθε Ομάδα Προσανατολισμού οδηγεί σε ένα ΜΟΝΟ επιστημονικό πεδίο, ειδικά η Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας οδηγεί ή στο 2ο πεδίο με Μαθηματικά ή στο 3ο πεδίο με Βιολογία.
– Τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί.
– Αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος – (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι με τα εσπερινά ΓΕΛ) – για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Όσον αφορά αυτές τις Σχολές επισημαίνεται ότι τα σχετικά στοιχεία της Α-Δ είναι απλώς ενδεικτικά της επιθυμίας του υποψηφίου για την εισαγωγή στα παραπάνω Τμήματα και Σχολές. Όμως για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο υποψήφιος στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στις ανωτέρω Σχολές πρέπει να υποβάλει οπωσδήποτε και αίτηση απευθείας στο Στρατό ή στην Αστυνομία ή στην Πυροσβεστική ή στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία.
Αντίθετα, ο υποψήφιος για τα ΤΕΦΑΑ πρέπει να δηλώσει υποχρεωτικά το στοιχείο 19.γ)6) για να μπορέσει να υποβάλει σχετική αίτηση στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας που θα πληροφορηθεί από το σχολείο του την περίοδο των εξετάσεων, ώστε να συμμετάσχει στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ
Η Α-Δ υποβάλλεται είτε στο Λύκειο αποφοίτησης είτε στο πλησιέστερο στην κατοικία Λύκειο, 29-11-2022 με 12-12-2022 από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, εκφράζει την αυθεντική βούληση του ενδιαφερόμενου και δεν τροποποιείται.
Οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού.
Γενικά οι απόφοιτοι καταθέτουν υποχρεωτικά ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα επιδείξουν ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο αποδεικτικό της ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώριση του κωδικού 13. Υποψήφιοι από ξένα σχολεία και υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΓΕΛ χρειάζονται επιπλέον προϋποθέσεις ή/και δικαιολογητικά που θα πληροφορηθούν από το Λύκειό τους. Οι υποψήφιοι για τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες πρέπει να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και μόνο άρρενες υποψήφιοι.